Week van 25 oktober tot 31 oktober 2024
of tot einde voorraad.
Zeker zijn van deze speciale vlees aanbiedingen?
Plaats het dan in jullie online reservatie op de website hier of stuur email naar cowboyup@live.be
Holland Holstein RIBEYE
versneden @Cowboy Up in
250g, 300g, 350g
Uit Nederland afkomstig
levering 24 okt '24
Irish Hereford T-Bone
1000g, 1200g
Uit Ierland afkomstig
levering 21 oktober '24
Irish Tomahawk Prime
kortbeen +- 5cm dik
1100g
Uit Ierland afkomstig
levering 24 okt '24
Italy Scottona Picanha
versneden @Cowboy Up in
250g, 300g 350g
Uit Italië afkomstig
levering 24 okt '24
ottona
Nederlandse afkomst, Super mals, dooraderd
Het unieke van Holstein-rundvlees komt door het hoge zuivelgehalte. Aangezien het melkvetgehalte van deze koeien 4% hoger ligt dan bij andere koeien, krijgt het rundvlees een extra romige rijkdom toegevoegd aan zijn smaakprofiel.
Ierse afkomst. De T-bone is een stuk rundvlees wat tussen de ribben zit. Het is vergelijkbaar met de entrecote, maar dan mét been. Hierdoor zit er ook een ander stuk vlees aan, namelijk het vlees dat men eigenlijk kent van de ossenhaas. Het zijn de meest kwalitatief hoogwaardige stukken rundvlees die er bestaan.
Exclusief +- 5cm dik
Supermals en sublieme dooradering
De Tomahawk wordt gesneden uit de ribben (dikke en fijne rib) van een rund. Dit deel bestaat uit een rack van zeven ribben, gelegen tussen de schouder en de lendenen. Andere steaks die uit dit deel worden gesneden zijn onder meer de entrecote en côte de boeuf.
Het woord Scottona betekent in het Italiaans letterlijk “vaars”. Een vaars is een jong vrouwelijk rund (vanaf 1,5 jaar) dat nog geen kalveren kreeg. Het vlees is dan ook niet afkomstig van een bepaalde koe. Zo vind je Scottona vlees van onder meer de Franse rassen Limousin, Charolais en in mindere mate Aubrac. Deze worden als jong kalf naar Italië gebracht en groeien daar op in de Italiaanse Alpenweiden rond de regio van Verona, waar hun dieet vooral bestaat uit grassen en Alpenkruiden. Kenners omschrijven dit Scottona vlees dan ook niet voor niets als het beste van twee werelden.
De mix van leefomgeving, voeding en leeftijd zorgt voor fijn gemarmerd en sappig vlees met een bijzondere zachtheid. Het vlees heeft een fijne, stevige structuur en is erg mals. Daarnaast is het rijk aan antioxidanten en cholesterolarm.