Week van 6 november tot 15 november 2024

of tot einde voorraad.

Zeker zijn van deze speciale vlees aanbiedingen?

Plaats het dan in jullie online reservatie op de website hier of stuur email naar cowboyup@live.be


 Holland Holstein RIBEYE

versneden @Cowboy Up in

300g, 350g

Uit Nederland afkomstig

levering 31 okt'24

Sirloin (entrecote) Wagyu A5+

versneden @Cowboy Up in

 210g, 220g, 230g, 250g, 260g, 270g, 280g

Uit Japan afkomstig

levering 6 nov'24

 

Irish Tomahawk Prime

kortbeen +- 5cm dik

1000g, 1100g, 1200g

Uit Ierland afkomstig

levering 6 nov'24

Italy Scottona Picanha

versneden @Cowboy Up in

 350g

Uit Italië afkomstig

levering 24 okt '24


Nederlandse afkomst, Super mals, dooraderd

Het unieke van Holstein-rundvlees komt door het hoge zuivelgehalte. Aangezien het melkvetgehalte van deze koeien 4% hoger ligt dan bij andere koeien, krijgt het rundvlees een extra romige rijkdom toegevoegd aan zijn smaakprofiel.

 

Het hoeft niet gezegd dat dit een echte delicatesse is. Wagyu betekent letterlijk "Japans vlees" Gekweekt en geslacht in Japan! Tot begin 2015 was het zelfs verboden dit uitzonderlijke vlees uit te voeren uit Japan! Het meest exclusieve stuk rundsvlees ter wereld. Ons vlees komt van de "Japanese Black", dat gekweekt wordt in de Kagoshima prefectuur.

 

 

 

 

Exclusief +- 5cm dik

Supermals en sublieme dooradering

De Tomahawk wordt gesneden uit de ribben (dikke en fijne rib) van een rund. Dit deel bestaat uit een rack van zeven ribben, gelegen tussen de schouder en de lendenen. Andere steaks die uit dit deel worden gesneden zijn onder meer de entrecote en côte de boeuf.

 

Het woord Scottona betekent in het Italiaans letterlijk “vaars”. Een vaars is een jong vrouwelijk rund (vanaf 1,5 jaar) dat nog geen kalveren kreeg. Het vlees is dan ook niet afkomstig van een bepaalde koe. Zo vind je Scottona vlees van onder meer de Franse rassen Limousin, Charolais en in mindere mate Aubrac. Deze worden als jong kalf naar Italië gebracht en groeien daar op in de Italiaanse Alpenweiden rond de regio van Verona, waar hun dieet vooral bestaat uit grassen en Alpenkruiden. Kenners omschrijven dit Scottona vlees dan ook niet voor niets als het beste van twee werelden.

De mix van leefomgeving, voeding en leeftijd zorgt voor fijn gemarmerd en sappig vlees met een bijzondere zachtheid. Het vlees heeft een fijne, stevige structuur en is erg mals. Daarnaast is het rijk aan antioxidanten en cholesterolarm.